torsdag 8 oktober 2009

Rösta rött..

För de som av någon konstig anledning känner att de behöver ytterligare argument för att rösta bort alliansen nästa höst, Saxat från NSD:

Ny regering 2010 - då byggs Norrbotniabanan
Klartecken för Norrbotniabanan om de röd-gröna tar över efter valet 2010. Ett klart besked från oppositionspartierna när de i går presenterade sina alternativbudgetar till regeringens.
- Hade vi suttit i regeringsställning hade med stor sannolikhet spaden redan varit i backen, säger S-riksdagsledamoten Karin Åström från Överkalix.
Socialdemokraterna avsätter i sin skuggbudget 40 miljarder kronor mer till infrastruktursatsningar än vad regeringen tänkt sig för perioden 2010-2021. Tillräckligt för att bygget av Norrbotniabanan ska komma igång, menar Åström.
100 000 nya jobb
- Det här är ett projekt som vi länge talat oss varma för. Får vi ta över så blir det här av.
Beskedet från Vänsterpartiets riksdagsledamot Siv Holma, från Kiruna, är detsamma.
- Bygget av Norrbotniabanan kommer igång om vi får en ny regering. Jag kan inte tänka mig någonting annat.
Huvudnumret i såväl Socialdemokraternas som Vänsterpartiets alternativa budgetar är annars jobben.
Socialdemokraterna har som mål att kunna skaka fram 100 000 jobb och utbildningsplatser, inte minst genom en satsning på kommunsektorn med 18 miljarder kronor, utöver vad regeringen tänkt sig. Inte minst så behövs insatser mot ungdomsarbetslösheten, menar Karin Åström.
- Den är en av de högsta inom EU och inte minst i Norrbotten slår detta hårt. Det här är ett enormt slöseri med mänskliga resurser.

Inga kommentarer: